Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Цыбульский Сергей, користувач 1ua
Сергей Цыбульский
Тема: Історико-географічна довідка
Іллінецький район розташований у східній частині Вінницької області. Утворений у 1923 році, остаточно, в існуючих кордонах, сформувався в 1980 році і обіймає територію 914,5 кв.км, що становить 3,45 % території області. Район межує з Гайсинським, Немирівським, Оратівським, Липовецьким районами та Монастирищенським районом Черкаської області.
Адміністративний центр району - місто Іллінці, де проживає 11,4 тис.чоловік, смт.Дашів - 4 тис. жителів та 52 села з населенням 24 тис. чоловік.
Всього населених пунктів - 54, з них сіл - 52. Здійснюють діяльність 22 сільських ради, селищна, міська та районна рада.

Грунти родючі, з яких 59 % чорноземи різних типів. Великим природним багатством Іллінеччини є лісові масиви з цінними листяними породами дерев. Корисні копалини: граніти, піски, гнейс, різноманітні глини. Місцями зустрічаються вапнякові породи, торф, мінеральні води.
Промислова розробка з виявлених родовищ ведеться в Кальницькому гранкар’єрі, потужність якого при стабільній роботі складає 250 тис. м/куб щебеню в рік. Другим родовищем, яке визначено та затверджено Державною комісією, крім гранкар’єра, є Іллінецький кар’єр будівельної глини, на якому працює ТОВ 'Іллінцібудматеріали'.
Каолінові глини можливо будуть використовуватися в майбутньому. На даний час у зв’язку з відсутністю програми з розвитку цих родовищ, відсутністю програми використання цієї сировини каолінові родовища не розробляються.
Користується попитом, не тільки в районі, але і за його межами столова природна вода , яка видобувається в смт.Дашеві з глибини 104 метрів.
Район має вигідне транспортне сполучення.
Залізничні станції – Сорока, Криштопівка. Автомобільних шляхів з твердим покриттям – 315 км. Північно-східна частина району газифікована, ведеться газифікація сіл Леухи, Слободище, Чортория, Городок, Росоховата, Жорнище.

5 лютого 2010


1


  Закрити  
  Закрити